Меню на страниците
Google+FacebookRss

Новини, мнения и съвети от света на парфюмите и козметиката

Меню Категории

Публикувано на 8.2.2017 в Грижа за кожата, Интересни Факти, Марки от А до Я, Нови предложения, Ревюта | 0 коментари

VASELINE – традиционна козметика за суха кожа

VASELINE – традиционна козметика за суха кожа

Известно е, че грижата за здрава кожа започва с дълбока хидратация. Повече от 140 години марката Vaseline произвежда продукти, които се грижат за хидратацията и регенерацията на кожатаНека се върнем назад във времето и да проследим историята на марката.

Вазелинътоткритието на века

Името на марката Vaseline ни напомня на нещо, което всички ние познаваме много добре – чист, бял вазелин. Марката е създадена през далечната 1859г., във Великобритания, от 22 годишния фармацевт Робърт Чесебруу, който още тогава притежава бизнес нюх и страст към иновациите.

 

През 1859 г. Робърт пристига в Titusville, Пенсилвания. Първоначалната идея е да се занимава с нефт. Наблюдавайки работниците в нефтопреработвателните компании, той забелязва, че кожата на някои от тях е изгоряла и разранена. Всички те работят с петролни продукти. Без да се колебае, той взима първите проби за изследване в лаборатория. Още тогава Робърт знае, че вазелинът може да лекува и да предпазва кожата.

VASELINEнезаменим помощник

Дълго време фармацевтите се опитват да намерят най-добрия начин за постигане на качествен и чист продукт. След използване на специална тройна дестилация и филтрацияVaseline Petroleum Jelly Original е патентован през 1865 г. Успехът не закъснява. Вазелинът в кутии започва да се продава под търговската марка Vaseline и бележи големи успехи в Англия и Америка.

/var/www/blog.parfimo.bg/public/wp content/uploads/912219043 3

Vaseline – незаменим помощник

Марката Vaseline се е превърнала в незаменим козметичен продукт, който е използван както от кралица Виктория, така от войниците от Първата световна война. Вазелинът Vaseline не само лекува кожата, той я предпазва от дехидратация и от вредните влияния на околната среда.

Пречистен три пъти, вазелинът Vaseline Original, спокойно може да се приложи върху устни, напукани пети, сухи ръце или други части на тялото, които са сухи, раздразнени, разранени и дори места с прясна татуировкаЛекува и предпазва всяка част от тялото, върху която може да бъде приложен.

В началото марката Vaseline разполага само с един продукт в продуктовия си каталог. От 1969г. гамата е разширена от лосиони за тяло, кремове за ръце и дезодоранти. Традиционният вазелин става толкова популярен в световен мащаб, че на всеки 39 секунди компанията продава по една опаковка.

Усетете сами ползите от този уникален продукт и дайте Вашето мнение.

[Total: 2    Average: 4/5]

Диляна Атанасова

Aktualizováno:

Публикувай отговор

Публикацията все още не е коментирана. Бъдете първите, които да я коментират.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This