Меню на страниците
Google+FacebookRss

Новини, мнения и съвети от света на парфюмите и козметиката

Меню Категории

Публикувано на 13.11.2015 в Семейства аромати | 2 коментари

Нишови аромати (1 част): Tom Ford

Нишови аромати (1 част): Tom Ford

Нишовите аромати Tom Ford макар и с по-бавни темпове целенасочено намират начин да разчистят пътя си към крайния клиент. Преди няколко години хората не бяха много информирани за този парфюм, поради лошата достъпност на нашия пазар. Вече за щастие не е така.

Как започва всичко?

Има звездна кариера днес, 54 годишният родом от Остин, Тексас Tom Ford започва с модна къща Ив Сен Лоран и Гучи. Започва, когато осъзнава, че светът на модата е живота му, когато той парадоксално позиционира като асистент в Chloe. По време на стажа си в модната къща, той открива страстта си към модата с такъв ентусиазъм, че започва да следва тази посока. Огромният му интерес естествено води до създаването на своя собствена марка Tom Ford.

/var/www/blog.parfimo.bg/public/wp content/uploads/1248265473 486705014 tom ford autor nicolas genin in paris 2009 zdroj wikimedia commons

Tom Ford (автор: Никола Генин, Париж 2009г. Източник: Wikimedia Commons)

Напускането на Ford от Gucci означаваше не само загуба на „лицето“ на марката, но и несигурността, че той е в състояние да направи най-малко същото ниво. Ето как Ford започва да прави огромни печалби.

Tom Ford е синоним на вечна, непринудена и елегантна мода. Поклоненията, по време на което той произвежда своите нишови аромати, са големи. Някои толкова много, че той е спечелил етикета на култовия парфюм. Кой не знае, или поне не е чувал за Velvet Orchid?

Един от четирите най-уникални аромати произведени в света, той съблазнява жените и мъжете със своят състав. Velvet Orchid детронира популярността на предшественика си Black Orchid в много отношения. Спечелените суперлативи на Black Orchid оставят в съзнанието на своите почитатели като „Фаталният парфюм„.

Защо и какво прави нишовите аромати толкова успешни?

Просто те имат фактор „X“. За тази променлива се търси използването на редки и висококачествени суровини, присъстващи щедро в парфюмите на Ford и както се вижда клиентите могат да го оценят. Разбира се отнема време да се разбере тяхната собствена индивидуалност. Оригиналността на парфюма обаче, не трябва да предизвиква сътресения от екстравагантност. Вероятно това е рецептата на Ford за уникален парфюм.

Има редки случаи, когато съдържанието на флакона съответства на неговото име, както и обратното. Парфюмът Форд, ако не знаете в подробности, включва личен вкус, въображение и достига до една титла, която действително ще ви представи идеалния парфюм.

Вижте пълната гама на марката Том Форд тук

Типиченият квадратен флакон, в който се съдържат ароматните есенции, значително подсъзнателно напомня на флаконите, в които в древни времена са изсипвали активното вещество в аптеките.

Velvet Orchid – какво е това?

Velvet Orchid е буквално инсулт от копринено кадифе и приятни ендорфини, заливащи цялото тяло и ума. Опушените тонове на смола нежно ни отварят вратата, на която пратеник ни обгръща с богат букет цветя. Между съставките му се отличават зюмбюл, магнолия и хелиотроп. Сухите пачули смекчават нощта и тъмнината, която този парфюм носи със себе си.

/var/www/blog.parfimo.bg/public/wp content/uploads/1219273343 1028096102 tom ford velvet orchid

Tom Ford Velvet Orchid

Плътността и отличителността на иланг се смесва с горчивината на голяма доза качествен шоколад. Мистичността на парфюма се дължи на лабданум от естерел и велур, които граничат с чувствеността от ванилия, салдалово дърво и перуански балсам и смирна.

Не трябва да се използва при оценката на парфюмите на Форд думата „обикновено“ или „универсален“, защото те са различни. На първо място, всеки един от тях е пълен с Вашата доза уникалност и индивидуалност, и тези две качества се дължат на силата на използваните съставки.

Ако имате любими съставки в парфюмът си и изпробвате тези на Ford, може да

се разколебаете и да оставите своите малко настрана. Къде другаде може да откриете тези нишови аромати, ако не на www.parfimo.bg

[Total: 1    Average: 5/5]

Диляна Атанасова

Aktualizováno:

2 коментара

  1. Иланг и шоколад не присъстват във Velvet Orchid, а само в Black Orchid

Публикувай отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This