Меню на страниците
Google+FacebookRss

Новини, мнения и съвети от света на парфюмите и козметиката

Меню Категории

Публикувано на 2.7.2015 в Грижа за кожата, Грижа за тялото, Съвети | 0 коментари

Козметика за слънце- защитете тялото си

Козметика за слънце- защитете тялото си

Година след година, слънчевите лъчи стават по- силни и по- опасни за кожата. Вие разбира се не желаете да изгорите? Защо безсмислено да рискувате рак на кожата, за да получите добър слънчев загар?! По- добрият вариант е да ползвате качествена козметика и да защитете себе си и близките си хора. Повикайте на помощ подходящи слънцезащитни бодигардове. Как да изберем правилната слънцезащитна козметика?

Да не използвате такава козметика не е решение…

При търсене на информация, каква слънцезащитна козметика трябва да се използва и коя е най- подходящата, впечатление ми направи едно изказване на една дама, която оповести, че: „Слънцезащитна козметика не е нужна, защото кожата свиква със слънцето с течение на времето.“ Така ли е наистина? Както се казва, изключението потвърждава правилото, но в този случай наистина да се проиграва като хазарт Вашето здраве е изключително неразумно.

Защитете всяка част от тялото си

/var/www/blog.parfimo.bg/public/wp content/uploads/1772187510 62948 roll on garnier even and matte daily moisturiser 258ml w 40ml even and matte daily moisturiser plus 50ml even smoothing face wash plus 18ml even night cream plus 10

Защитете цялото си тяло

UVA и UVB лъчи никога няма да бъдат най- добри приятели с Вашата кожа. По време на излагането на слънце и получаването на тен, по кожата се образува пигмент, наречен меланин, благодарение на който кожата получава бронзов оттенък, който е един вид защитна реакция, с която Майката Природа допринася за Вашата красота и изящество.

Какъв вид слънцезащитни, козметични продукти трябва да избера?

Днес, тенденциите са ясни- ако не желаете да изглеждате като работник от местната варница, трябва да изложите голото си тяло да се наслади на слънчева светлина. По- голямата част от нас се излагат на слънце за да получат тен напълно доброволно и съзнателно.

Към съвременната, слънцезащитна козметика се поставят много по- високи изисквания:

– тя трябва адекватно да хидратира, подхранва, изолира от замърсяване. Всички слънцезащитни козметични продукти от ЕС трябва да защитават ефективно кожата от UVB, както и от UVA * лъчите на слънцето

Като цяло можем да кажем, че колкото по- висок защитен фактор, толкова по- дълго и ефективно ще бъдате защитени. Ако имате светла или чувствителна кожа, защитният фактор трябва да бъде минимално SPF 30 и по- висок. При избора на подходящ слънцезащитен фактор (SPF) вземете предвид какъв тип е Вашата кожа.

Класификация на видовете кожа:

Тип 1: Силно уязвима кожа ► много бледа кожа тип албинос, която никога не добива тен и изгаря изключително бързо със силно зачервяване и неприятно усещане. В този случай SPF 50 е идеалното решение.

Тип 2: Много чувствителна кожа ► светъл до тъмен тен, която първо изгаря, но след известно време преминава в тен. Препоръчва се при първото излагане на слънце да се ползват продукти SPF 30, а по нататък са достатъчни SPF 20 или 25

Тип 3:  Нормална кожа ► по- устойчива на изгаряне и успяваща да произведе естествената си пигментация. В този случай е напълно достатъчно да ползвате SPF 15 или 20.

Тип 4: Тъмна кожа със силна пигментация ► кафява кожа, която никога няма да изгори. Можете спокойно да използвате SPF 10

  • Съгласно директивата на ЕС слънцезащитните продукти трябва да бъдат създадени в следното съотношение 1/3 UVA и UVB 2/3. Например: сънцезащитен продукт SPF 30, Ви защитава от UVA лъчи с фактор 10, а от UVB лъчите с фактор 20

Правилното прилагане също има голямо значение

Няма значение какъв тип слънцезащитен козметичен продукт Ви харесва- лосион, крем или олио. Правилата за правилното прилагане са еднакви за всички продукти.

  • Не пестете продукта!
  • По- голямо внимание следва да се обърне към области с по- голяма склонност към по- бързо и лесно изгаряне като лактите, раменете, гърба, кръста, но не забравяйте и лицето!
  • Идеалният момент за нанасяне продукта е от 20- 30 минути преди началото на слънчевите бани
  • Нанасяйте на всеки 2 часа!

Не оставяйте козметиката изложена на слънцето, а я дръжте прибрана в плажната си чанта.

След известно време на „пържене“ на слънце Ви се иска да скочите направо в студена вода. Грешка, която може да бъде от решаващо значение! Тези екстремни колебания на температурата водят до изостряне на чувствителността на кожата и съответно към по- лесно зачервяване. Да не говорим, че се повишава и риска от удавяне и сърдечни проблеми, вследствие на рязката смяна на температурната среда на тялото. Затова не бързайте, а осигурете постепенно навлизане в хладките води!

Избере си качествени слънцезащитни продукти тук

Изберете си висококачествена и ефективна слънцезащитна козметика

Преди да се изложите на слънце, набавете си подходящи слънцезащитни козметични продукти, за да избегнете загубата на еластичност на кожата си. Не забравяйте, че кожата Ви помни много добре и един ден ще Ви се отплати за грижите. Какво най- добре би Ви помогнало при случайно изгаряне? Коя козметична марка слънцезащитни козметични продукти е най- добрата и най- подходящата за Вас?

[Total: 0    Average: 0/5]

Диляна Атанасова

Aktualizováno:

Публикувай отговор

Публикацията все още не е коментирана. Бъдете първите, които да я коментират.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This