Меню на страниците
Google+FacebookRss

Новини, мнения и съвети от света на парфюмите и козметиката

Меню Категории

Публикувано на 21.4.2015 в Декоративна козметика, Нови предложения | 0 коментари

Годност на козметика

Годност на козметика

Може ли да консумирате развалена храна? Категорично не! А замисляли ли сте се някога, колко дълго може да използвате любимата си сенки или руж? Не само кремовете за кожа, но декоративната козметика има срок на годност. Ние ще Ви посъветваме как да го удължите!

Кошмарът на много жени – да излязат извън без грим. Декоративната козметика е тази наша ежедневна спътница, която ще ни помогне за един перфектен външен вид. За съжаление, нищо не трае вечно и един ден ще трябва да се сбогувате с любимото си червило. Всеки вид козметика ще е годна за използване, за различни периоди от време. Предлагам Ви прегледен списък, който трябва да следвате, за да не навредят Вашите остарели продукти на кожата Ви. Съветвам Ви как лесно да удължите живота на любимите си козметични продукти.

 Грим, BB и CC кремове

 

/var/www/blog.parfimo.bg/public/wp content/uploads/1315557345 4

При гримовете важна роля играят консистенцията и опаковката. Вашият грим ще издържи толкова по – дълго, колкото по – малък отвор има опаковката и по – твърда консистенция на самия продукт. Ако не искате да нанасяте върху кожата си слой от бактерии, продължителността на употреба не трябва да надхвърля 1 година. 

Други продукти на мастна основа

 

/var/www/blog.parfimo.bg/public/wp content/uploads/1347988787 5Най – големият титуляр в тази категория за дълготрайност са несъмнено червилата. Можете да ги използвате без да се притеснявате в продължение на 2 години. Ако червилото не се прилага директно върху устните, а се използва четчица, може да се запази още няколко месеца. При кремообразните сенки за очи и руж или коректор срока на трайност е доста широк. Продължителността на годност зависи отново от това, дали продуктът ще се прилага с върховете на пръстите си, четка или с козметични тампони, които при всяко ползване се използват старателно.

Пудра, руж и сенки за очи

/var/www/blog.parfimo.bg/public/wp content/uploads/2070340692 jak dlouho vydrzi

Едни от малкото продукти, в които Вие не трябва да се притеснявате да инвестирате парите си, са класическите ружове или сенки. Обяснението е просто – при тяхното прилагане, обикновено се използват четчици. Ако спазвате парвилото да не ги докосвате с пръстите си и редовно след всяко ползване да измивате четчицата, може пудрата и ружа лесно да издържат до 3 години. При неумело и невнимателно боравене обаче, можете да кажете сбогом на ружа, дори и след половин година на ползване.

Спирала за мигли

/var/www/blog.parfimo.bg/public/wp content/uploads/1097804521 rasenykyЧувствате парене след прилагане на Вашата спирала за очи? Тогава непременно трябва да я подмените, закупувайки нова възможно най – скоро. Спиралите са с най- малък срок на годност- само 3 месеца! Черната, тъмна и влажна туба е перфектното място за развъждане на бактерии. За съжаление алтернативно решение за предотвратяване на проникването на бактериите в тубичката няма. Дори, ако рядко ползвате спирала, 3 месеца след нейното отваряне, с болка в сърцето Ви съветвам да се разделите с нея.

Моливи за очи и устни

Моливите могат да присъстват във Вашата козметична чантичка за дълго време. Редовното им подостряне ги освобождава от нежелани бактерии и годността им да бъде продължена до 2 години.

Срок на годност: 

руж                         спирала                 червило                  make – up 

2 – 3 години            3 месеца                    2 години              максимум 1 година 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

        сенки за очи         моливи за очи и устни            пудра

         2 – 3 години                        2 години                              3 години

КАК ДА УДЪЛЖИМ ЖИВОТА НА КОЗМЕТИКАТА

Едно е основното правило, което чуваме от малки – „Не поставяй тези пръсти там!“. Разбира се, съществуват и много други фактори, които могат да удължат живота на любимата Ви козметика значително.

1. ОПТИМАЛНА ТЕМПЕРАТУРА

Високата температура спомага появата на бактерии, които предизвикват вреди върху кожата. Подходящи са нито много ниските температури, които могат да предизвикат увреждане, а златната среда – затворен шкаф или рафт в банята, където температурата е около 18- 20 градуса.

2. ПОДДЪРЖАНЕ НА ЧИСТОТА

Никой не обича липсата на чистота. Погрижете се за своята козметика, както и за самите себе си, почиствайки я редовно. Почиствайте продуктите чрез миене , после подсушаване, почистете и капачетата, но внимавайте да не докосвате самиякрем , доколкото е възможно.

3. НЕ ЗАЕМАЙТЕ

Знаете четката за зъби не може да се заема. Ако е възможно, избягвайте това и при козметиката, с които обикновено се влиза в пряк контакт (червила, гланцове), за да се избегнат потенциални здравословни проблеми.

[Total: 0    Average: 0/5]

Диляна Атанасова

Aktualizováno:

Публикувай отговор

Публикацията все още не е коментирана. Бъдете първите, които да я коментират.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This