Меню на страниците
Google+FacebookRss

Новини, мнения и съвети от света на парфюмите и козметиката

Меню Категории

Публикувано на 9.3.2017 в Интересни Факти, История на ароматите | 0 коментари

Жените, които промениха света на козметиката

Жените, които промениха света на козметиката

Силни и успешни жени има навсякъде по света. Тяхната красота, грация и решителност са наистина впечатляващиПрез XXI век не е необичайно жени да заемат високи постове, да участват в политиката или да бъдат широко признати лекари. Не винаги е било така, но ние трябва да се борим за своето място в обществотоПредставяме Ви четири жени, които имат големи заслуги и променят завинаги света на модата и козметиката.

Coco Chanel

Модна икона и може би най-известната жена в света – Coco Chanel (по-малко известно е собственото й име Габриел Шанел). Френската модна дизайнерка с право се счита за ключова личност в развитието на дамската мода.

/var/www/blog.parfimo.bg/public/wp content/uploads/185985169 1

Coco Chanel

Името на Коко Шанел се свързва с най-известния и най-продавания по цял свят парфюм – Chanel No.5. Коко Шанел разрушава всички бариери между дамската и мъжката мода и създава неписаното правило, че всяка жена да има в гардероба си поне една малка черна рокля. Тя е единственият представител на модната индустрия в класацията на списание Time за 100-те най-влиятелни хора през XX век.

Elizabeth Arden

Днес повечето от вас познават легендарните парфюми на марката Elizabeth ArdenНе трябва да забравяме обаче, че Elizabeth Arden е първата марка, която пуска руж на пазара в Америка.

/var/www/blog.parfimo.bg/public/wp content/uploads/1388845911 2

Elizabeth Arden

В по-ранните години гримът е бил признак за проституция и разврат. Елизабет Арден обаче има решаваща роля за възприемането на грима във висшата и средната класа на западния свят. Елизабет Арден създава първият по рода си салон за красота на 5-то авеню в Ню Йорк.

Estee Lauder

Всяка жена може да изглежда страхотно с Estee Lauder (истинското й име е Джозефин Естер Mentzer.) От създаването си козметичната марка се стреми да покаже на жените не само как да бъдат красиви, а и как да поддържат своята красота.

/var/www/blog.parfimo.bg/public/wp content/uploads/501177845 3

Estée Lauder

Estee Lauder основава една от най-известните козметични марки в света и е единствената жена, която е класирана от списание TIME сред 20-те най-влиятелни бизнес дами на XX век.

Helena Rubinstein

Ако кажете на една жена, че има право да ползва само един козметичен продукт, в повечето случаи изборът ще е един и същ – спирала.

/var/www/blog.parfimo.bg/public/wp content/uploads/1893194074 4

Helena Rubinstein

Helena Rubinstein е име, което също е част от световната козметична революция. Първите продукти на марката са водоустойчива спирала и такава в класическия й днешен вид – в тубичка, в която се потапя четка. Благодарение на Хелена Рубинщайн жените имат своя незаменим козметичен продукт – спиралата. Спиралите на Helena Rubinstein все още са ненадминати по качество.

[Total: 0    Average: 0/5]

Диляна Атанасова

Aktualizováno:

Публикувай отговор

Публикацията все още не е коментирана. Бъдете първите, които да я коментират.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This