Меню на страниците
Google+FacebookRss

Новини, мнения и съвети от света на парфюмите и козметиката

Меню Категории

Публикувано на 23.4.2015 в Грижа за косата, Съвети | 3 коментари

Чести грешки при изправянето на коса

Чести грешки при изправянето на коса

Гладката и идеално изправена коса винаги изглежда луксозна и чиста. Имате ли желание, да имате идеално права коса? Най – лесният и най – благоприятен начин за постигане на перфектен външен вид на вашата грива е използването на висококачествена преса. Но какво въздействие има изправянето върху състоянието и качеството на косата Ви? Истината е, че може да съсипе косата Ви!

ГРЕШКИ, КОИТО РАЗРУШАВАТ КОСАТА ВИ!

Малко от нас имат естествено права коса. Пресата може да бъде чудесен инструмент за уреждане на неспокойните вълни и къдрици. Бързо и лесно да оформите косата в желаната форма. Изправянето на косата е голямо предимство, което със сигурност не трябва да пропускат имащите буйни коси. Когато се използва неправилно, може да се промени качеството на Вашата коса с катастрофални последици.

Купете качествени преси за коса, както за лична, така и за професионална употреба в интернет магазин Parfimo.bg

Отбелязвам всички грешки, които трябва да се избягват по време на изправянето на косата.

Качествена козметика за коса на Parfimo.bg

  1. ВИНАГИ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПРЕДИ ИЗПРАВЯНЕТО С ПРЕСАТА ТЕРМО – ЗАЩИТЕН ПРОДУКТ. БЕЗ НЕГО ЩЕ ИЗПРАВЯТЕ КОСИТЕ СИ НА СВОЙ СОБСТВЕН РИСК.

Изберете качествени продукти за защита на косата за качествената и грижа при изправяне. Преди всяко изправяне по цялата дължина на косата, защитните продукти старателно се прилагат по
цялата дължина на косата. Специалистите съветват да се прилага при изправяне по краищата да се нанася
подхранващо масло.

Нашия съвет►  Indola Innova Thermal Protector Spray Setting – продукт, с който косата Ви ще бъде напълно защитена от излагане на топлина.

2.КОСАТА ВИ ЩЕ БЪДЕ ИЗПРАВЕНА С ПО – МАЛКА СИЛА НА ТОПЛИНАТА

Достатъчно силният източник няма да прегрее косата Ви и Вие ще преминете през косата си няколко пъти. Все пак, това може да изгори и да доведе до трайно увреждане на косата. Ако имате дълга и гъста коса, пригответе щипките, за да не се мачка косата при изтегляне. След това следва изправянето от корена на косата към краищата.


3. НИКОГА НЕ ИЗПРАВЯЙТЕ МОКРА ИЛИ ВЛАЖНА КОСА!

Използването на пресата върху мокра коса може да доведе до накъсване и щети. На пазара се предлага преса за мокра коса, но всеки стилист ще ви посъветва, че нейният ефект е по – скоро изправената коса да изсъхне. Сухата, цъфнала и увредена коса не е особено красив накит.

/var/www/blog.parfimo.bg/public/wp content/uploads/1126471721 1183216332 nedopadnete jako bridget jonesova ze stejnojmeneho filmu

Бриджит Джоунс ( източник bit.ly/1vr9zZR )

4. ПРЕДИ ИЗПРАВЯНЕ КОСАТА СЕ РАЗРЕСВА ВЪВ ВСИЧКИ НАПРАВЛЕНИЯ СТАРАТЕЛНО

Заплетените снопчета коса носят голям риск от увреждане на косата. Чрез пресата ще фиксирате възелчетата върху косата. Просто, бързо и без да дърпате сресвате с четката за коса Tangle Teezer. Аз лично я използвам и това не може да се случи.

/var/www/blog.parfimo.bg/public/wp content/uploads/174878216 688467497 tangle teezer 1024x768

Четки за коса Tangle Teezer ( източник: bit.ly/1yUS5WA )

5. ДА НЕ СЕ ИЗПРАВЯ КОСАТА ПОВЕЧЕ ОТ ВЕДНЪЖ!

Отделните снопчета се изправят постепенно и плавно, без да се спира. Ако смятате, че косата не е достатъчно изпъната, задайте малко по – висока температура на пресата.

6. ПРЕДИ ДА СВЪРШИТЕ С ИЗПРАВЯНЕТО, НЕ НАНАСЯЙТЕ НИКАКВИ ЛОСИОНИ, ГЕЛОВЕ ИЛИ ЛАКОВЕ ЗА КОСА

Ако ще изправяте косата си, не прилагайте върху влажна коса или върху втвърдител. Всички стилизиращи продукти за коса, се прилагат след изправяне!

7. НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПРЕСА, НАСТРОЕНА НА МАКСИМАЛНА ТЕМПЕРАТУРА

Ако все пак я пускате за първи път, не я загрявайте на най – високата степен. Започнете от по – ниските степени, и тя сама ще ви покаже, ако температурата е достатъчно, или е необходимо още, за да се постигне желания резултат.

/var/www/blog.parfimo.bg/public/wp content/uploads/1966761369 1574266512 zehleni vlasu

Изправяне на коса ( източник: bit.ly/1FPPCgm )


8. НЕКА КОСАТА ДА ИЗСТИНЕ

Косата Ви е отслабена след изправяне. Изчакайте, да се охлади достатъчно и след това да продължат да третирате или да излезете навън, особено през зимния сезон. Леко третирайте с лак и ето готови сте.

КАЧЕСТВЕНАТА ПРЕСА ЩАДИ КОСАТА ВИ

/var/www/blog.parfimo.bg/public/wp content/uploads/399694796 58158 presi za kosa ghd v gold professional styler max 1br w za dalga i nepokorna kosa

GHD V Gold Professional Styler Max

Лошата, ниско качествена преса за изправяне на косата е по – лоша от това, въобще да не се използва преса. В този случай, наистина не си струва щаденето. Последствията, които следват от неправилна употреба на ниско- качествена преса, може да доведе до трайно увреждане на структурата на косъма.

Професионална преса за коса GHD IV Styler Professional

Щадящи са пресите с керамично, турмалиново или тефлоново покритие. Забравете за металната плоча на пресата! Професионалните преси имат и йонизираща функция, която запазва естествената влажност на косъма, намалява статичното електричество и създава перфектен блясък.

/var/www/blog.parfimo.bg/public/wp content/uploads/1106478338 54692 presi za kosa ghd iv jade styler pastel collection 1br w pastelna kolektsiya

GHD IV Jade Styler Pastel Collection

Температурата трябва да се регулира. От гледна точка на удобство се препоръчват близки типове преси, с която можете лесно да създавате невероятни къдрици.

[Total: 16    Average: 3.3/5]

Диляна Атанасова

Aktualizováno:

3 коментара

  1. Здравейте, моята коса е много къдрава и по никакъв начин не се изправя! Опитвала съм с какво ли не(с преса и сешоар изобщо не държи) седи около 10-15 минути. Само с ютия не съм опитвала… Моля ако някой знае по-дълготраен начин да ми пише! Казаха ми да използвам кристали ьа коса но пак нищо не стана…

  2. Здравейте, моят съвет е да използвате термо-защитен продукт преди да изправите косата си. Трябва да се уверите, че тя е напълно суха преди да започнете да я третирате с преса, в противен случай ще я увредите. И най-важният момент, за да бъде дълготрайно изправянето, е да отделяте косата на много тънки кичури и да изправяте без да повтаряте. Поздрави!

  3. Здравейте.Аз използвах шампоан за изправяне на коса и след това преса Получава се.Малко повече търпение!Инаистина косата се изправя на много малки кичурчета Успех!!!

Публикувай отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This