Меню на страниците
Google+FacebookRss

Новини, мнения и съвети от света на парфюмите и козметиката

Меню Категории

Публикувано на 30.12.2015 в Грижа за кожата, Съвети | 0 коментари

Дискретните помощници- дезодоранти и антиперспиранти

Дискретните помощници- дезодоранти и антиперспиранти

Потенето в днешно време се приема като бавно социално самоубийство, въпреки че, разбира се, то е естествена функция на тялото, която го охлажда, предотвратява прегряването и премахва вредните вещества. Проблемът е, че потната риза не е най- доброто облекло за излизане с компания. Следователно, задължителните ни ежедневни помощници, са дезодорантите и антиперспирантите. Още древните египтяни, вместо дезодорант са използвали канела и други подправки, за да потискат миризмата на тялото. В крайна сметка, обаче тялото може да свикне с антиперспирантите и ефекта да се загуби- ето защо е добра идея тези продукти да се редуват.

/var/www/blog.parfimo.bg/public/wp content/uploads/269310160 1662743862 deodorants antiperspirants

Продуктите против изпотяване- част от нашата ежедневна хигиена.

Каква е разликата между тях?

Може да кажем, че дезодорантът ограничава естественото изпотяване и изхвърлянето на вредни вещества от организма, така че за борбата против изпотяването Вие определено имате избор. Ако искате да намалите изпотяването, подберете си продукт против изпотяване. На пазара има няколко вида дезодоранти и антиперспиранти- сфероидални, твърди, гел или спрей. Изборът зависи от Вас, кой вид предпочитате.

Изберете най- подходящия продукт за Вас

Тествайте върху себе си

Достатъчно на теория, нека да преминем на практика към тестването на дезодоранти и антиперспиранти. Тествах пет различни продукта, различни марки, различни консистенции и представител на натурална козметика. Кое мина успешно?

Моето субективно оценяване:


1) Деостик Versace Bright Crystal

,,С докосване на лукса.“Избрах нарочно този деостик, защото имам идентичен на моята тоалетка, така че исках да опитам сходен продукт. На първо място- красив дизайн, за любителите на розово прекрасен избор. Деостик формата е най- добрата за мен, но при всеки е различно. Какво е въздействието му? Известно време има приятна миризма, но след това се проявява необходимост от прилагане отново.

2) Деостик Calvin Klein CK One

Представител на унисекс аромат. Отново, това е продукт с повече съставки на парфюм, които потискат мириса, но няма действително въздействие върху изпотяването. Ароматът е приятен, освежаващ и неутрален.

3) Антиперспирант Део Рол-он Bourjois Paris

Антиперспирант, който обещава, че не оставя следи върху дрехите. Но вярно ли е? Да! Наистина няма следи, изсъхва бързо, сякаш попива светкавично в кожата. За някой може да е плюс това, че не съдържа алкохол, така че да не дразни кожата.

4) Антиперспирант Nivea Stress Protect стик против изпотяване 48Н

Твърдият антиперспирант по отношение на предотвратяване на изпотяването, има много по- добри резултати. Разбира се, ако сте подложени на висока физическа активност, не можете да очаквате след това мишниците Ви да са сухи като Сахара. Въпреки това, миризмата е приятна, наистина тонизираща. „Имаше видима разлика между ефектите от дезодоранти и антиперспиранти. Предпочитам твърдата форма, с която получавам прекрасен ефект. Освен това, цената…“

Ето как е и нашият естествен „представител“?

5) Дезодорант спрей Lavera Basis Sensitiv

Бях много любопитна, защото производителят твърди, че този спрей има състав, който е подходящ за чувствителна кожа. В ежедневието аз не използвам спрей, но това е мое лично предпочитание. От този спрей обаче, кожата ми не е раздразнена. Ефектът от относително природния състав е задоволителен. Необходимо е да се прилага отново след известно време, но това може би се отнася за всички тествани продукти.

РЕЗЮМЕ

Аз лично препоръчвам за дезодорант Versace и за антиперспирант Adidas. Някой друг обаче може да избере друг продукт, така че е наистина много трудно да се прецени, когато става въпрос за толкова специфично нещо. Опитайте да направите свое собствено мнение!

[Total: 0    Average: 0/5]

Диляна Атанасова

Aktualizováno:

Публикувай отговор

Публикацията все още не е коментирана. Бъдете първите, които да я коментират.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This